מרכיבים:
- 1 חבילה של בצק פילו מופשר (כ-500 גרם)
- 1 ק"ג גרם גבינה ביתית (למתכון לחץ כאן)
- 5 פלפל אדום קלוי
- 5 פלפל צהוב קלוי
- 5 פלפל ירוק קלוי
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- 100 גרם חמאה מומסת או שמן (למריחה בין שכבות הפילו)
- מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה:
- קליית הפלפלים:
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
- מניחים את הפלפלים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור עד שהקליפה שלהם נחרכת, כ-10-15 דקות. ניתן גם לקלות את הפלפלים עם ברנר או על הגז בלהבה חשופה.
- מוציאים את הפלפלים ומכניסים לשקית ניילון אטומה למשך כ-10 דקות, כדי להקל על קילוף הקליפה.
- מקלפים את הקליפה וחותכים את הפלפלים לקוביות קטנות.
- הכנת המילוי:
- מערבבים בקערה את הגבינה הביתית, קוביות הפלפלים הקלויים, פטרוזיליה, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.
- הכנת בצק הפילו:
- מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בחמאה מומסת או שמן. מניחים מעליו עלה נוסף ומברישים שוב.
- מילוי וקיפול:
- חותכים את שכבת הפילו לריבועים בגודל הרצוי.
- מזלפים מתערובת על כל ריבוע בצק, בצורת צינור.
- מגלגלים את הבצק לצורת גליל ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עד שכל הבצקים מלאים.
- אפייה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- אופים את הבורקסים בתנור שחומם מראש כ- 20 דקות או עד שהם זהובים ופריכים.
- הגשה:
- מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני ההגשה.
בתיאבון!