1 דקות קריאה
מתכון לבורקס פילו עם גבינה ופלפלים קלויים

מרכיבים:

  • 1 חבילה של בצק פילו מופשר (כ-500 גרם)
  • 1 ק"ג גרם גבינה ביתית (למתכון לחץ כאן)
  • 5 פלפל אדום קלוי
  • 5 פלפל צהוב קלוי
  • 5 פלפל ירוק קלוי
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 100 גרם חמאה מומסת או שמן (למריחה בין שכבות הפילו)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:

  1. קליית הפלפלים:
    • מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
    • מניחים את הפלפלים על תבנית אפייה ומכניסים לתנור עד שהקליפה שלהם נחרכת, כ-10-15 דקות. ניתן גם לקלות את הפלפלים עם ברנר או על הגז בלהבה חשופה.
    • מוציאים את הפלפלים ומכניסים לשקית ניילון אטומה למשך כ-10 דקות, כדי להקל על קילוף הקליפה.
    • מקלפים את הקליפה וחותכים את הפלפלים לקוביות קטנות.

  2. הכנת המילוי:
    • מערבבים בקערה את הגבינה הביתית, קוביות הפלפלים הקלויים, פטרוזיליה, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה.

  3. הכנת בצק הפילו:
    • מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בחמאה מומסת או שמן. מניחים מעליו עלה נוסף ומברישים שוב.

  4. מילוי וקיפול:
    • חותכים את שכבת הפילו לריבועים בגודל הרצוי.
    • מזלפים מתערובת על כל ריבוע בצק, בצורת צינור.
    • מגלגלים את הבצק לצורת גליל ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. ממשיכים כך עד שכל הבצקים מלאים.

  5. אפייה:
    • מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
    • אופים את הבורקסים בתנור שחומם מראש כ- 20 דקות או עד שהם זהובים ופריכים.

  6. הגשה:
    • מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני ההגשה.

בתיאבון!