בעולם כל כך מסובך, לא פשוט להיות פשוט.
קבלו מתכון פשוט ומנצח לעוגת דבש שכולנו אוהבים.
במידה ואתם מסתבכים עם המשקלים, ניתן להיכנס לקטגוריית, "לומדים בחינם" (באתר שלנו), לאחר מכן מאמרים ולחפש טבלת המרת מידות.
- דרגת קושי - קל.
- מתאים ל-2 עוגות (אינגלישקייק רגילה).
- פרווה.
המתכון:
עוגת דבש:
200 גרם דבש.
150 גרם סוכר חום דמררה / סוכם חום כהה.
180 גרם שמן.
180 גרם מים.
280 גרם קמח.
150 גרם ביצים.
5 גרם אבקת אפייה.
5 גרם סודה לשתייה.
3 גרם קינמון.
550 גרם מסה לעוגה לאחת.
סירופ דבש להרטבה:
50 גרם מים.
30 גרם דבש.
אופן ההכנה:
תחילה נחמם את המים והדבש של הסירופ ונניח בצד.
לאחר מכן בקערה נערבב את החומרים של העוגה, הרטובים והסוכר – דבש, שמן, תה, ביצים וסוכר.
נוסיף את היבשים – קמח, אבקת אפייה, סודה וקינמון.
ונערבב על למסה חלקה ללא גושים.
ניצוק לתבנית ונאפה בחום של 165 מעלות כ- 30 דקות. (ברגע שמכניסים קיסם והוא יוצא יבש עם מעט גרגירי עוגה עליו).
ביציאה מהתנור נרטיב מעט עם הסירופ דבש.