סרטון קליל ומהנה נמצא בתחתית העמוד.
- דרגת קושי - בינוני.
- מתאים לעוגה אחת (רינג 22).
- פרווה.
המתכון:
- בצק - סבלה ברטון:
75 גרם מחמאה / מרגרינה
100 גרם קמח
65 גרם אבקת סוכר
1 גרם מלח
8 גרם אבקת אפייה
35 גרם חלמון
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, אבקת סוכר מלח ואבקת אפייה, מוסיפים חמאה עד לקבלת מרקם חולי, מוסיפים את החלמונים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור למשך שעתיים.
מרדדים את הבצק לגודל התבנית.
את הבצק אופים בחום של 180 מעלות 12-15 דקות עד להזהבה.
- מסת ה"גבינה" - פרווה:
45 גרם קורנפלור
25 גרם קמח
80 גרם גלידן (שמנת צמחית)
65 גרם אבקת סוכר
400 גרם ממרח טופו (טעם שמנת)
235 גרם ביצים
165 גרם סוכר
אופן ההכנה:
מסננים את הקורנפלור והקמח.
מחממים מעט את השמנת, אבקת סוכר ושופכים על הטופו ומערבבים.
מקציפים את הביצים וסוכר.
מקפלים את כל המסות יחד.
יוצקים את המסה על הבצק "סבלה ברטון" האפוי.
אופים שוב בחום של 160-150 מעלות 45 דקות.
מצננים את העוגה היטב.
- מרמלדת תפוחים:
70 גרם סיידר תפוחים
2 גרם ג'לטין
10 גרם מים
260 גרם מלית תפוחי עץ / תפחים מבושלים עם מעט סוכר.
אופן ההכנה:
מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד ל10 דקות,
מערבבים את התפוחים והסיידר.
לאחר מכן ממיסים את מסת הג'לטין במיקרו ומערבבים עם התפוחים.
מורחים על העוגה הרצויה ומקררים היטב במקרר, רצוי לילה.
קישוט:
2 תפוחים (גרנד סמיט)
20 גרם מירור
10 יח' דובדבני אמרנה / דובדבנים טריים
אופן ההכנה:
חותכים את התפוחים לרצועות דקות, מערבבים עם המירור ומניחים בבאמצע העוגה בצורת פירמידה.
מפזרים את הדובדבנים ומגישים.
בהצלחה ובתאבון :)
הכנתם? יצא לכם טעים? צילמתם? מוזמנים לשתף ולתייג אותנו.