סרטון הדרכה מלא נמצא בתחתית העמוד.
- דרגת קושי - בינוני.
- מתאים ל- 8-10 מקלות.
- חלבי.
המתכון:
בצק:
500 גרם קמח.
5 גרם שמרים יבשים.
15 גרם מלח.
15 גרם שמן זית.
310 גרם מים.
שמן זית למריחה.
מלח גס / ים אטלנטי.
רוטב:
2 יח' רסק עגבניות.
1 שן שום כתושה.
1/2 כפית מלח.
1/4 כפית פלפל שחור.
1/4 כוס מים.
מערבבים את כל החומרים יחד.
גבינות ותוספות - לפי בחירתכם:
מוצרלה, גבינה צהובה, פרמז'ן, בולגרית.
זיתים, פטריות, תירס, בצל, טונה וכ'ו.
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה, מניחים את הקמח, שמרים, שמן זית ומים ולשים במהירות נמוכה - בינונית, כ7 דקות.
2. לאחר מכן מוסיפים את המלח ולשים עוד כ3 דקות.
3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים את הבצק למשקל של 100-150 גרם.
4. יוצרים מהבצק צורת נקניק ומעבירים את הבצקים לתבנית תפיחה מקומחת.
5. מתפיחים בתנור, עם קערת מים רותחים בתחתית ובחום של 30-40 מעלות, למשך 40 דקות.
6. לאחר התפיחה, מוציאים את הבצקים מהתנור ופותחים לרצועה דקה.
7. מורחים את הרוטב באמצע הבצק ומפזרים את הגבינות והתוספות.
8. סוגרים את הבצק בצורת מקל, (חשוב שלא יהיו פתחים אחרת הגבינות יצאו מהבצק), ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
9. מורחים את המקלות בשמן זית ומפזרים מלח גס.
10 מחממים את התנור לחום של 250 מעלות, מצב טורבו + חום עליון תחתון, ומחכים שיתחמם בצורה טובה.
11. מכניסים את מקלות הפיצה לאפייה של 10-12 דקות, עד שהמקלות מזהיבים.
12. מוצאים מהתנור ומחכים להתקררות קצרה וטורפים.
בהצלחה ובתאבון :)
הכנתם? יצא לכם טעים? צילמתם? מוזמנים לשתף ולתייג אותנו.