סרטון הדרכה מלא נמצא בתחתית העמוד.
- דרגת קושי - בינוני
- מתאים ל20 מנות.
- חלבי.
המתכון:
100 גרם חלב.
15 גרם שמרים יבשים.
200 גרם ביצים.
5 גרם מלח.
70 גרם סוכר.
470 גרם קמח.
250 גרם חמאה.
אופן ההכנה:
1. בקערת המיקסר עם וו גיטה, מניחים את כל החומרים חוץ מהחמאה והמלח.
2. מתחילים לישה על מהירות בינונית, עד שמקבל בצק אחיד.
3. מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים כ10 דקות, ואז מוסיפים את המלח ולשים עוד כדקה.
4. יוצרים תא התפחה בתנור הביתי, מפעילים את התנור על מצב טורבו, 50 מעלות.
5. מוציאים את הבצק מהמיקסר, יוצרים כדור ומעבירים לקערת התפחה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לתנור להתפחה של שעה.
6. לאחר שעה של התפחה, מוצאים את הבצק ומחלקים לכדורים של 50 גרם, מעבירים לקוקוטים ומתפיחים בתנור פעם שנייה, כ-20 דקות.
7. בזמן התפיחה ממלאים נוטלה בשק זילוף וטורפים בקערה נפרדת ביצה.
8. כאשר הבצק תפח בשנית, מוצאים מהתנור, מורחים ביצה בעדינות (כדי לא לפגוע בתפיחה של הבצק), וממלאים את כדורי הבצק בנוטלה (הדגמה בסרטון).
9. מחממים את התנור לחום של 170 מעלות, מצב טורבו.
10. מכניסים את הבצק לאפייה של 12-15 דקות.
בתאבון ❤️❤️
הכנתם? יצא לכם טעים? צילמתם? מוזמנים לשתף ולתייג אותנו.